Efter vi havde leget "Ringenes Herre" om formiddagen kørte vi videre mod Queenstown, en af New Zealands større byer med rygte for at have vildt gang i alt, med muligheder for at prøve ALT det vilde man kunne ønske sig. På vejen kommer vi forbi AJ Hackett bungeejump, som er et 43 m højt hop ud fra en bro - det var det første bungeejump i verden, der lod en få hovedet under vand. Vi kiggede lidt på det og ville gerne prøve, men vi må desværre se to gange på prisen og vælge vores forlystelser med omhu - vores budget tillader ikke at vi bruger hver ca. 800kr. på 3 sekunder, så vi nøjes med at kigge.
Da vi nåede til Queenstown var temperaturen nået op på ca. 25 grader og vi var ved at gå til i vores lange bukser og langærmede bluser. Vi havde set så meget frem til at få en burger fra Fergburger (anbefalet af mange) at vi kørte direkte derhen og køen gik langt ud af butikken og hen af fortovet - der var vist noget om snakken, at de havde gode burgere! Vi var heldige at snuppe en siddeplads og fik vores burgere ret hurtigt - det var den største burger jeg nogensinde har set, og den smagte rigtig godt! Efterfølgende kørte vi på jagt efter en campingplads og fandt en lidt dyr en i gåafstand til centrum, og faciliteterne var bare fantastiske - det er noget man lærere at sætte pris på, når man engangimellem må nøjes... 
Vi ankom til Queenstown om onsdagen d. 25/1 og skulle afsted på en 4 dages hikingtrek kaldet "The Routeburn" om søndagen, så vi havde 3 hele dage i Queenstown før vi skulle afsted. Der var en del der skulle planlægges, det var første gang vi skulle afsted på så lang en gåtur, vi har før kun taget dagsture. Vi skulle undersøge detaljer ved informationscenteret, tjekke vejforhold og hente hytte-billetter ved DOC- sitet, handle og pakke. Vi hyggede med sightseeing rundt om i byen, som er en rigtig hyggelig by med masser af butikker, gågader, en hyggelig lille marina/havn med en strand, cafeer og gallerier og smukke bjerge rundt om hele byen. Vi smuttede ind i et eksklusivt galleri, hvor vi blev så overvældet af billederne der, at jeg vil vove at påstå at jeg aldrig har set mere imponerende billeder før i hele mit liv. Kunstneren hedder Tim Wilson, og hvis du vil se hans billeder, så gå ind på hans hjemmeside: www.timwilsonart.com - dog kan billederne på ingen måde opleves bedre end i virkeligheden. Det er kæmpe vægbilleder af den New Zealandske natur med en næsten eventyragtig stemning over dem. Det helt særlige ved hans billeder er at han bruger en speciel teknik, hvor han maler i lag, mange lag, og sprøjter et eller andet på mellem lagene, så billederne næsten kommer til at virke som om de er i 3D og giver en helt vild dybde - og spotlyset over billederne skiftede lysstyrke og gjorde at skyerne og skyggerne i billedet ændrede sig og dermed nærmest gjorde billedet levende. Det var SÅ fantastisk flot! Desværre var billederne også så dyre, at det ikke er muligt for almindelige mennesker at købe dem, men føj, hvor var de fede!
Dag to i Queenstown blev det regnvejr, så efter at have handlet lidt brugte vi resten af dagen på at hygge indendørs og var et smut i biografen og se "The Girl with the Dragon Tattoo" - den var bare SÅ god, jeg synes den fangede bogens essens meget meget bedre end den svenske version!
Da vi vågnede om fredagen var det pludselig bidende koldt. Sneen lå smukt henover bjergtoppene og en iskold vind tvang os i det varmeste tøj vi havde med. På to dage var vejret skiftet fra 25 grader og folk, der lå ved stranden, til 5 grader og snedækkede bjerge! Så fik vi en smag af det ægte New Zealandske vejr! Men dette bekymrede os også lidt, for vi kunne regne ud, at vi nok ikke ville kunne nøjes med vores hættetrøjer på 4 dages bjergvandring i over 1000 m. højde, så vi måtte på jagt i de mange hikingbutikker de har her. Heldigvis fandt vi en butik med udsalg og fik begge et par lækre fleecetrøjer på 60 procent sale og fik købt huer og handsker også. Det ville vise sig at være den bedste investering vi havde gjort endnu! Vi fik også købt en masse frysetørret mad og kartoffelmos, og jeg var ret spændt på om det ville smage godt. Eftersom vi skulle være væk i 4 dage, skulle der alligevel pakkes en del, men det skulle helst ikke veje noget, da vi skulle gå med det på ryggen. Da vi endelig var færdige med at pakke lørdag aften, var vi så spændte, at vi havde meget svært ved at falde i søvn - havde vi nu alt det med, som vi skulle bruge, havde vi pakket for tungt, ville vi kunne klare gåturen, havde vi varmt tøj nok med o.s.v. 
Fortsættelse følger... :)