"Saving one dog won't change the world but surely, 
the world will change for that one dog"

Dette er Care for Dog's motto, og det passer dem på en prik. Jeg tog hen til deres shelter med frygt for at jeg ikke ville kunne tage afsted igen uden at adoptere mindst en lille vuffi, men jeg har faktisk ikke ondt af at efterlade dem der, for de har det bare SÅ godt der! Selvfølgelig ville de fleste hunde have bedre af at blive adopteret til et trygt og kærligt hjem, men det har jeg erfaret at dem er der ikke mange af her i Thailand... Derfor ville jeg ønske, at jeg kunne have blevet her i laaaang tid og hjælpe de dejlige vuffere, for jeg kan mærke at det at være derude virkelig giver mig en følelse af at gøre en forskel for nogen, også selvom disse nogen "bare" er hunde. Jeg ville ønske, at jeg kunne hjælpe RIGTIGT, for jeg ved ikke nok om hundene til at vide hvem der skal vaskes, hvem der kan tages ud at gå tur m.m. I stedet giver jeg alle de hunde, jeg kan, masser af opmærksomhed og nus og kærlighed, og hundene står i kø for at få et klap med på vejen og få lidt opmærksomhed.

Lidt om Care for Dogs:
De er en profit-fri organisation, der alene på hjælp fra frivillige og donationer kører dette shelter for tempelhunde, gadehunde og syge eller mishandlede hunde. Deres mål er:

- at reducere overbefolkningen af gade- og tempelhunde via sterilisation og adoptioner.

- at køre et rednings-shelter for hvalpe og hunde. Shelteret håndterer adoptioner, efterbehandling og tryghed for hunde, der er blevet opereret eller kommer sig efter sygdom, og fungerer som et redningssted for hunde, der pga handikaps og andre grunde, er i fare for at blive dræbt, hvis de lukker dem tilbage på gaden.

-forbedre de hjemløse hundes helbredsstatus gennem vaccinationer og organisering af medicinsk behandling i samarbejde med dyrlæger, og fodringsprogrammer. 

-bekæmpe Hunde Kød Markedet. Hjemløse hunde bliver alt for ofte ofre for hundekød handlen - de bliver fanget og tortureret til døde (fordi det menes at kødet bliver mere mørt, hvis hunden er i skræktilstand, når den slagtes -derfor bliver mange hunde flået levende!) for kun at ende som en delikatesse på en eller andens tallerken! 
(brug 1-3 min på at underskrive denne erklæring, der vil være med til at kunne gøre det svært for denne forfærdelige industri at fortsætte: http://www.petitionbuzz.com/petitions/carefordogs Der mangler stadig 7000 stemmer pt!)

Thai'erne ser normalt en hund som en vagthund, og har den derfor bundet fast uden for deres hjem eller lader den ligge udenfor. Kun de små hunde (legetøjshundene, som de bliver kaldt) er populære og velkommen i Thai'ernes hjem. Der er hjemløse hunde i massevis overalt i Thailand, og de er mest grunden til alle de hjemløse hvalpe, der render rundt i gaderne, rodende rundt i affald for at finde mad. Når de ikke får vaccinationer og lever et stresset miljø med dårlig og farlig diet, ender de med en masse sygdomme. Mange hunde er ofre for trafikuheld, hvor de bliver kørt over mens de ligger og sover ved siden af vejen, eller bliver kørt ind i af de sindsyge scootere (de kører seriøst sygt hernede!). Ofte er det andre end påkørselsmanden, der tager ansvaret for at få den smertende hund til dyrlæge - desværre er mange Thai'er (men heldigvis langt fra alle) ligeglade med disse hunde. Faktisk skyldes den største del af tilfældene på shelteret, hunde som ikke er blevet taget ordentligt af, af deres ejer. Hvis den bliver syg lader de den bare være eller dumper den/dem ved det nærliggende tempel. Ved Templet begynder deres kamp for livet, og overlever de at blive spist og selv finder noget mad på egen hånd, tilføjes de i den kæmpe gruppe af hunde, der lever på disse sørgelige, triste og ynkelige steder. (Læs mere om hjemløse hunde i Thailand her: http://www.carefordogs.org/objectives/about-homeless-dogs/ )

Nu har jeg været på shelteret i 3 dage og oplevet den gode stemning og mødt hundene og de frivillige. Dyrlægen på stedet er virkelig hængt op og hun har så travlt. Jeg overhørte, at hun sagde i dag: "There are simptly to many patients!". Men alle knokler for at nå alt det der skal nåes på en dag, når der er ca 100 hunde, der skal fodres, efterses, have medicin, rengøres og klappes hver dag. Der skal vaskes skåle, samles bæ, vaskes hunde, rengøre bure og huse, vaskes hundetæpper og skylles gulve. Selv om de "ansatte" har meget travlt, giver de sig stadig tid til at nusse en hund i forbifarten, og de er meget taknemmelige for alle frivillige, der kommer og giver sig tid til at socialisere med hundene. Hundene har brug for meget positiv menneskelig kontakt, da flere hunde kommer fra hjem, hvor de blev mishandlet og holdt i korte lænker dagen lang, eller indespærret i bure, helst med mørklægning over, for at de ikke gøede! De skal vænne sig til at få tillid til mennesket igen, så de har en chance for at blive adopteret, så de ikke ender med at blive endnu en gadehund. Når hundene er raske og i stand til at overleve "på gaden", bliver de sat løs igen, hvis de ikke bliver adopteret inden. Næsten hver dag ankommer nye "patienter", der straks kommer i behandling, og det er helt utroligt hvilke mirakler de kan udføre, når man ser før og efter billederne af mange af hundene. Hvis du vil se nogle af hundenes historier, så kig her: http://www.carefordogs.org/adoptions/female-dogs-adult/

Der er dog også mange hunde ved shelteret, som ikke vil blive lukket ud på gaden igen, selvom de har en meget ringe chance for at blive adopteret. Hvis de har kroniske lidelser eller er handikappet på en måde, som vil få dem til at få det svært som gadehund, beholder de den og sørger for at den har det godt resten af dens liv. Men de har brug for donationer, for at kunne gøre dette, så derfor prøver jeg at sprede budskabet. Selv den mindste donation gør en forskel - for kun 15kr. kan du betale for en behandling af Skab (eng.: Mange) forårsaget af parasistiske mider. Måske 1/4 eller mere af alle hundene, der ankommer til shelteret, lider af Skab, og de ser FORFÆRDELIGE ud - men efter et par måneder er de nærmest så gode som nye!(se billeder: http://www.carefordogs.org/objectives/health-conditions-before-and-after-photos/

For 50kr. kan du betale for en hvalps vaccinationer. 

For 360kr. kan du betale for 20 hundes mad i en måned - eller hvis du hellere vil sponsorere en af de hunde, der virkelig har det svært og er uønsket hos "adoptivforældre" (blinde, handikappede eller gamle hunde) kan du gøre dette for ca. 180kr for én måned.(se donationsmuligheder: http://www.carefordogs.org/donate/donate-summary/ )

Jeg har (jeg vil - albummet er ikke færdig endnu) i albummet Care for Dogs lagt en masse billeder ind af forskellige hunde fra shelteret og skrevet lidt om dem. Håber at du vil bruge tid på at se dem og måske dele viden om organisationen til andre - jo flere der "liker" på Facebook eller lign. jo større chance har organisationen for at klare sig godt (store firmaer vil gerne sponsorere, hvis der er mange "øjne" inde på hjemmesiden, så del del del! :) )

Swes
4/5/2012 03:19:32 am

Sikke en barsk virkelighed de hunde lever i. Dt lyder lidt mærkeligt at de raske hunde som ikke bliver adopteret, "bare" bliver sat ud på gaden igen. De ender vel bare med at komme tilbage igen?? Jeg kan selvfølgelig godt se at de ikke kan beholde dem alle, men alligevel...!
Jeg er glad for, at I er med til at gøre en lille forskel for de hunde som I kommer i kontakt med :-)

Reply



Leave a Reply.