Så er vi på vej mod Malaysia. Vi sidder i metroen og skal temmelig langt for at nå til en busstation, hvor vi skal tage bussen til Kuala Lumpur. Vi havde ellers regnet med at skulle hen til en ø på østkysten, Pulau Tioman, men efter en del undersøgelser konkluderede vi, at det ikke var så godt at tage derhen, fordi det stadig er Monsun-tid, hvilket gør vejret uforudsigeligt og bølgerne meget store - og når vi samtidig læste, at færgerne ikke gjorde så meget i sikkerhed, samt læste et par ubehagelige anmeldelser fra færgeovergangen, besluttede vi at droppe denne ene ø - vi kommer nok til at se rigeligt med øer.
Singapore by har ellers været en fantastisk oplevelse. Vi sov på et fint hotel, The Mitra, hvor det eneste problem var knirkende senge, og at vi skulle flytte værelse hele tiden, fordi vi ikke havde booket i forvejen, men bare heletiden forlængede vores besøg med 2 dage.
Vi mødte et par fra Tyskland, Klaus og Mara, som vi kom til at snakke lidt med. De skal den samme vej op gennem Asien, så vi kommer nok til at støde ind i dem undervejs. Vi tog sammen op til The Altitude Bar på 70. etage på et hotel, hvor vi fik en Singapore Sling (jeg fik det gjort Gamle!) og nød udsigten over Singapore by night.
Vi fik gået rundt og set meget af byen, som er meget pæn, ren og moderne. Der er ALT for forbrugeren, men det koster stadig - priserne er ikke meget lavere end i Danmark med mange ting. Dog endte det med at Peter overbeviste mig til at købe en Desigual- kjole, som dog var 1/2 pris af den danske, og Peter fik købt noget fint fra Abercrombie & Fitch. Vi fik også spist en masse forskelligt mad, og stadig overrasker det asiatiske køkken positivt, det er meget få gange jeg har fået noget, jeg ikke brød mig om. Især Sushi er superlækkert her. Vi tog hen på en restaurant, Standing Sushi, hvor vi spiste frokost og kom tilbage til aften, fordi det var så godt! Og det er stadig meget billigt, især sammenlignet med danske priser.
Vi tog også på museum - Art and Science museum, hvor vi så en udstilling med Titanic - en masse genstande der er bjærget fra skibet 3 km nede på havbunden og en masse historier fra de overlevende. Det var ret spændende. Vi sad også og så et superflot lys- og vandshow, hvor lys kastet op på vandkaskader fortalte en historie, mens god musik bragede ud af nogle lækre højtalere og sæbebobler svævede rundt over vores hoveder. Det var ret flot.
Vi er næsten helt kede af at skulle videre, men der venter en masse andet nyt, og jeg er rigtig spændt på at opleve Malaysia. Nu bliver det jo en ny storby, men sikkert en anden oplevelse alligevel - ikke to storbyer er ens. Og forhåbentligt billigt! :)
Denne tur mod Kuala Lumpur bliver lidt anderledes end vi plejer - dog har vi booket hostel, men vi ved endnu ikke hvilken bus vi skal tage eller hvad vi skal gøre - vi har indtil nu haft booket alt og vidst hvor vi skulle tage hen, men nu bliver det mere "rigtigt" - at tage en på busstationen og bare tage den første og bedste bus mod Kuala Lumpur... Vi kunne have booket en Coach helt henne fra hostellet, men vi var lidt sent ude, fordi vi stadig prøvede at finde en bus mod Mersing i går, indtil vi fandt ud af at næsten ingen selskaber gik derhen, p.g.a. monsunen. Så nu prøver vi bare! :)




Leave a Reply.