Vi kørte afsted fra Fox Glacier og vestkysten og kørte et lille loop på et par hundrede kilometer rundt om de sydlige alper, for at komme ind i Mount Cook National park. Mount Cook er New Zealands højeste bjerg på 3754m. Vi skulle igennem et vejpas, som hed Haast Pas, og pludselig var vi omringet af bjerge, bakker og snoede veje. Det var så smukt at det er helt ubeskriveligt. Jeg kørte bilen på dette stykke og var nok skyld i at turen kom til at tage 1- 1 1/2 time længere tid, fordi jeg hele tiden stoppede og tog billeder. 

Efter et kort stop i byen Wanaka, hvor vi handlede til 3 dage, kørte vi de sidste par hundrede kilometer mod Mount Cook National Park. Vejen derud var så dramatisk og smuk, og vi befandt os pludselig midt i sceneriet fra Ringenes Herre følte vi. Der var pletvis oversyet, hvilket gav udsynet et dramatisk look, det var SÅ flot! Vi overnattede i en lille by på vejen, og begav os tidligt afsted næste morgen. Solen strålede fra en skyfri, isblå himmel og gav os det perfekte udsyn over Mount Cook Mountain Range, da vi kørte langs Lake Pukaki mod nationalparken.

Da vi nåede frem til Mount Cook Village, fandt vi frem til den billige DOC-campground (ellers var det ret dyrt at overnatte i den lille by) og gik en smuk tur gennem et bjergpas med Mount Tasman på den ene side og Mount Cook på den anden. En flot gletcherflod brusede gennem dalen og vi måtte over to hængebroer på vejen op til gletchersøen, der var fyldt med små isbjerge. Da vi havde fået aftensmad, kreeret på vores lille cooker (igen hjemmelavede burgere), lagde vi os til at sove med soltaget åben, så vi kunne kigge lige op i stjernehimlen. Fantastisk! :)

Dag nr. 2 i nationalparken brugte vi på at gå op af et nærliggende bjerg, med fantastiske udsigter over bjergrækken og dalen. Der var meget Schweiz over denne tur, dog gik det bare opad og opad som vi aldrig har prøvet før, og benene var godt ømme, da vi endelig kom ned igen. Så kørte vi hen til hotellet og forkælede os med en LP-sodavand og et par Kapiti-is med Boysenbær (umm, yndlings). Vi kørte også en tur ud og så Tasman Glacier, og diskuterede på vejen hvilke locations fra dette område mon var blevet brugt til indspilningen af Ringenes Herre, for det lignede uvilkårligt meget sceneriet fra filmene, men vi kunne ikke helt placere det.

Vi fik pasta med tomatsovs til aften og nød igen stjernehimlen gennem bilens tag :) Fantastisk dag!




Vi stod op samtidig med solen i dag og kørte tilbage sydpå af den samme smukke rute som vi kom fra. Da vi kom længere sydpå blev vi indhyllet i en kæmpe sky og lavede en smuk men dyster stemning over landskabet. Vi skulle bruge formiddagen på noget alternativt - vi skulle på en 2 timers tur, hvor vi skulle se nogle ægte filmlokationer fra Ringenes herre, bla. det største filmset de brugte til filmene, hvor over 1500 skuespillere + heste blev brugt. Det kunne jo ikke passe at vi skulle opleve New Zealand uden også at få lidt ægte Ringenes Herre stemning ind under huden. 

Vi sætter os ind i den lille tour-bus med en familie  med 3 børn fra Malaysia og kører ca 5 min ud af den lille by Twizel, og tourguiden fortæller en masse om hvordan det lille lokalsamfund på 1000 indbyggere blev vendt op og ned i de ca. 2 måneder filmcrewet på ca 1500 personer indtog den lille by. Hun viser os nogle steder der er filmet i Ringenes Herre 2 og vi ser filmklip undervejs og hun forklarer hvordan de ved hjælp af computerteknik og sneekey måder de får virkeligheden til at se anderledes ud. De har i filmen klippet bjergkæden fra Mount Cook ind som baggrund til Twizels marker og derfor var der nærmest ikke et eneste sted, der så nøjagtigt ud som i filmen, fordi alt er computerredigeret, selv landskabet! Men alt ser genkendeligt ud alligevel.

Så inden længe begynder galskaben. Damen begynder at hive sværd, flag og kostumer ud af bilen og opfordrer os til at klæde os ud i de originale replica-kostumer og begynde at slås på denne ægte slagmark fra filmen. Det er umuligt ikke at flække af grin under disse pinagtige sceancer, men som et plus får jeg lov til at "slå Peter ihjel" med mit Gondor-sværd! :) Da Peter iført en Smeagel-maske begynder at opføre sig som en sneeky Smeagel og gemmer sig bag varevognen, kan jeg næsten ikke holde kameraet af grin. Selvom det var lidt en pinagtig tur, var den sjov og informativ og vi fik en masse info om ting "bag om filmen" som vi ikke vidste. Det var nu alt i alt ret sjovt.

Efter touren kørte vi mod Queenstown og det er dér vi er nu. Her har vi 4 dage, før vi skal på en 3 dages hike i bjergene, et Track der hedder "The Routeburn Track" og som er én af NZs 9 Great Walks. Vi glæder os meget.

Svigerfar
1/27/2012 07:45:38 am

Hej I to Kiwier. Har I fundet ud af hvorfor Kiwi fuglen ikke kan flyve, det kunne den nemlig for ca 250 aar siden, da kaptajn Cook ankom til NZ... Hvor er det nogle fantastiske billeder I sender hjem. Det er bare vildt flot paa Sydoen. Hele Europa's natur findes dernede. Jeg var pudsigt nok i Queenstown for noejagtigt 10 aar siden. Der findes en Bungee Jumping lige om hjoernet, uden for byen og man kan ogsaa ta' en tur i en Jet boat, der sejler med op til 80 km/timen op og ned af floderne. Der er bare dejligt dernede og saa er naturen bare saa raa og flot, og det ser da ud til at I faar lidt go' mad engang imellem.. Det bliver noget af en omvaeltning naar I i naeste maaned gaar rundt i millionbyen Singapore, saa er der pludselig ikke saa meget plads....Pas nu godt paa jer selv ! Mange knus og kram fra Svigerfar

Reply



Leave a Reply.