Efter en lang dag med flyveture og venten i lufthavne, ankommer vi kun ca. 30 minutter forsinket i lufthavnen i Siem Reap i Cambodia. En meget flink, ung mand står og venter på os med et skilt med vores navne og det jeg vil kalde luksusmodellen af en TukTuk, nærmest en karet med polstrede sæder med masser af plads. Vi bliver overrasket over førstehåndsindtrykket af Siem Reap i Cambodia, som består af massevis af overluksus hoteller, rene gader og fin asfalt på gaderne. Jeg havde troet at der ville være mere fattigt og beskidt. På guesthouset bliver vi modtaget med koldt vand og afkølede vaskeklude og de flinkeste værter. Ida sidder på tagterrassen og venter på os, og der får vi catchet op over en kold drink. Fantastisk at kunne se hinanden igen allerede, det føltes som om der knapt
Første dag i Siem Reap tager vi på en guided tur, som Ida har bestilt. En TukTuk og en engelsk guide fører os gennem de berømte, gamle templer ved Ankor Wat, og det er godt at vi har guiden med, for ellers ville vi ikke have nogen ide om hvad det var vi gik og så på. Det var en SUPER varm dag, det føltes som 40 grader og vi svedte alle 3 som syge, men det var en rigtig god dag, som sluttede af med solnedgang ved et af templerne.
Dag 2 sov vi længe og gik derefter en tur i byen. Vi endte ved Swensens, som er en amerikansk isrestaurant-kæde, hvor vi fik en ordentlig isdessert :)
Dag 3 stod vi op kl. 04.30 for at komme ud til Ankor Wat til solopgang. Der var ca. 1 million andre turister der havde fået samme glimrende ide, men det var nu alligevel et flot syn, de 10 minutter det varede. Derefter kørte vi videre rundt og så en masse andre templer, blandt andet det tempel, som blev brugt under optagelserne til Toomb Raider med Angelina Jolie. 
Der er mange, der går rundt og sælger ting, og de bliver ved og ved med at prøve at sælge et eller andet, vi blev nærmest overfaldet flere gange, og selv om vi blev ved med at sige "No Thanks" 15 gange i træk, blev de ved at følge efter en, børn som ville sælge postkort "only one dollar, Ma'em, so I can go to school, pleace". Vi var forberedt på det, men det var alligevel en anden oplevelse med alle de børn der tiggede.
Vi skulle videre til Ko Chang i Thailand, og eftersom det er svært at tage en turistbus uden at blive snydt i Cambodia, tog vi en taxi til grænsen, som alligevel var rigtig billigt, 30 dollar for 2 timers kørsel. Vi kom temmelig problemfrit over grænsen og efter at have viftet et par tvivlsomme taxichauffører af os, fik vi fat i en god taxi, som tog os ned til molen, de sidste 4 timers kørsel for 2200thb. Det var helt klart pengene værd, at bruge lidt mere på at sidde ordentligt og behageligt. Efter ca. 9 timers rejse ankom vi til Elephant&Castle på Ko Chang hvor vi blev taget imod af værten Poul og hans 4 hunde. Han er den skøreste mand vi endnu har mødt på hele turen, men han er ret sjov og vi sad og snakkede med ham hele aftenen.
Ko Chang er en dejlig ø. Den er meget grøn og flot, der er mange strande og masser af små bysamfund, og den er temmelig stor, så den er ikke lige set på 2 dage. Vi havde planer om at tage til nogle af de mindre øer i nærheden af Ko Chang, men det er ikke lige sæson for det nu, da der er ved at skifte til regnsæson og havet bliver upålideligt, så vi bliver måske her resten af tiden. Vi har lejet scootere og drøner rundt til de forskellige strande og ser en masse, det er rigtig hyggeligt. Ida og jeg har fået massage, og det var så sjovt for de beundrede Idas hvide hudfarve så meget at der var en af pigerne i salonen som blev ved med at sidde og røre ved hendes ben, det var så morsomt. Og i går, da vi var ude at køre tur, og stod ved et udkigspunkt og tog billeder, var der nogle Thai-turister som ville have taget billeder sammen med os. De blev ved med at hive fat i Peter, og så skulle han posere til deres fotos sammen med først hele gruppen, så pigerne og Peter, så fyrerne og Peter, det var bare så sjovt. 
Mara og Klaus, det tyske par som vi sidst havde været sammen med i Kanchanaburi, skal tilbage til Tyskland d. 15/5 men vi har skrevet sammen med dem undervejs, mens vi har været forskellige steder. Og de ville gerne have et par dages sidste afslapning på stranden inden de skulle hjem, så de ankom her i går, så vi lige kunne nå at være sammen nogle dage inden de afslutter deres lange tur. Vejret er super fint i dag, så den står vist på stranddag i dag :) Det er lige til at holde til, dette "backpackerliv" :)

Cille & Jose
5/11/2012


kære janne
vi har været i washington dc. og vi så barack obama komme hjem i sine to helikoptere det var vildt!
i florida har vi været i gatorland og har været ude at shoppe
Vi glæder os helt vildt til du kommer hjem

kan du holde på en hemmelighed???

Reply
Janne
5/11/2012

Ihh, jeg elsker Washington DC, sejt at I så præsidenten komme i helikopter!! Var I oppe i Washington Monument og se udsigten? Jeg har endnu ikke været i Florida, jeg må få nogle tip fra jer om hvad jeg skal se, når jeg kommer derhen engang.
Ja da, jeg kan holde på en hemmelighed, men så skal I nok ikke skrive det her på bloggen ;) så skal I gå ind på siden "kontakt" og skrive i kontaktformularen, så bliver jeres besked sendt til min mailadresse :) Jeg kan høre på jer at I bare nyder jeres tur helt vildt, hvor er det godt! Stor krammer fra Janne

ReplyLeave a Reply.