Vi bookede en 3 dages guided tur til Fraser Island, verdens største sandø. Man kan ikke køre i egne biler på øen, da den kun består af sandveje, så man lejer en jeep, eller kommer på nogle guided tours i store busser. Peter og jeg er jo normalt ikke til de der turist-ture med store grupper, hvor man ikke rigtig kan nyde naturen i stilhed og eget tempo - men eget værelse med bad og maden serveret hver dag, tiltrak os mere end ideen om camping med en gruppe mennesker, som måske ikke ville det samme som os. 
Da det blev lørdag morgen og vi skulle afsted sagde vejrudsigten regn de næste 3 dage... Der var fra morgenstunden lagt op til en voldsom storm, og vi var lige ved at overveje at udskyde det, men det var lidt for omstændigt og vi valgte at tage afsted og få mest ud af det.
Da vi bordede færgen væltede regnen ned i lårtykke stråler og sigtbarheden var på ca 10 m. Da vi ankom til øen og blev placeret i en stor bus og kom frem mod den første bakke vi skulle forcere, troede jeg det var løgn. De kaldte bakken: rollercoasteren, og tidligere på morgnen var en bus skredet ud og holdt faretruende skævt på skråningen. Alle de små, tætte sandveje, der snørklede sig gennem regnskoven var nærmest oversvømmet, og jeg var meget imponeret af vores chauffør Craig, som fik os sikkert frem til alle destinationer. Guiderne Ann og Craig var i det hele taget fantastiske og lavede en kanon stemning i bussen og vi havde det så skægt alle 3 dage. Vi så nogle fantastiske steder, regnvandssøer med krystalhvidt sand, klare bække og små floder man kunne drive ned af strømmen med, spektakulære udsigter fra høje punkter, hvor vi fik set Eagle Rays og Havskildpadder svømme rundt 60 m. under os. Om aftenen satte vi os bare til buffet-bordet og vi havde en hel hytte for os selv. Begge aftener væltede regnen ned mens vi sad hyggeligt i vores hytte og nød en kold flaske hvidvin og kolde øl, og var meget glade for at vi ikke havde valgt self-guided turen med camping i det fri.
På trods af at der på øen levede 7 arter af verdens mest giftige slanger, og vrimlede med eddkopper, firben, øgler, så vi kun myrer, lidt fugle, et par vilde Dingoer og forskellige fisk. Jeg ville gerne have set en Carpet Phyton, en kæmpe, men ufarlig for mennesker, slange.
Vi kom godt ud af det med flere af menneskerne på turen og det var faktisk rigtig hyggeligt at tage en Tour på den måde, selvom det slet ikke plejer at tiltrække os, så det bliver ikke sidste gang vi gør noget lignende. Dejligt ikke at planlægge noget og få alt serveret og ingen ansvarsfølelse, dejligt :)




Leave a Reply.